Social Media Marketing

Vad är Social Media Marketing?

Social Media Marketing (SMM) är en form av digital marknadsföring där sociala medier används för att uppnå dina mål. I stort innefattar begreppet både delningar och publikationer på sociala medier, men även betald marknadsföring på dessa plattformar.

Vi är experter på att skräddarsy digitala marknadsföringsstrategier på sociala medier såsom Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Snapchat och TikTok. Sociala medier är mycket kraftfulla plattformar för målgruppsfokuserade kampanjer som t.ex branding eller remarketing kampanjer. Avancerade analysverktyg hjälper dig att förstå, identifiera, kvalificera och engagera dina potentiella kunder. Våra strategier bygger på en kombination av kampanjer på sociala medier, fokuserade på personer, intresse och beteende, och sökmotorer, byggda kring söktermer och audienser, för att uppnå bästa resultat.

Kort om Youtube
Youtube finns i gränsen mellan sociala medier och sökmotor för video. Vi jobbar kontinuerligt med annonsering på YouTube.

Din Målgrupp
facebook, instagram, twitter, linkedin

Din Målgrupp

Segmentera dina kunder.

Oavsett om du vill marknadsföra dig på Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, Snapchat, Tiktok eller Youtube så är grunden densamma. En av byggstenarna för att skapa en lyckad kampanj på sociala medier är att känna till vilken typ av innehåll som är intressant för konsumentgruppen. Vi hjälper dig med att bygga din egen strategi, nå dina kunder genom sociala medier och uppfylla dina affärskritiska mål.

Vi hjälper dig att

 • Skapa en Omnichannel-strategi på dina sociala medier för att uppnå optimal resultat
 • Identifiera möjliga intresse- och åldersgrupper på olika sociala medier
 • Testa hypoteser av möjliga kundprofiler och jämföra dem med varandra
 • Skapa målgrupper baserat på dina kunders mejladresser
Facebook Ads

Facebook

Kommunicera med din målgrupp.

Facebook är den sociala media-kanal med flest medlemmar. Oavsett vilka dina kunder är så kommer de med stor sannolikhet att finnas på Facebook. Detta innebär att det utgör en mycket bra grund för dig som vill hitta nya kunder.

Facebook hjälper dig att förstå dina kunder genom avancerade analys-verktyg. Tillsammans bygger vi en strategi baserad på data och segmenterar kunder utifrån bl.a. intresse, ålder och plats, vilket skapar stora möjligheter att nå en mycket kvalificerad målgrupp.

Vi hjälper dig att

 • Skräddarsy en egen Facebook-strategi och skapa annonser
 • Driva relevanta besökare till din sajt eller stanna kvar på Facebook och öka engagemang kring ditt innehåll
 • Använda relevant intresse- och geografi-targeting
 • Arbeta med A/B testing i en konverteringsoptimerings process
 • Kontinuerligt optimera dina kampanjer kring viktiga KPI:er
Instagram Ads

Instagram

Bygg din visuella identitet.

Instagram är en mycket kraftfull kanal för all form av visuellt innehåll. Instagram har vuxit mycket snabbt de senaste åren när det gäller både användare och annonsering och delar annonsplattform med Facebook. Det är helt frivilligt om man vill finnas på båda eller på bara en av plattformarna. Eftersom många användare länkar ihop sitt Facebook och Instagramkonto så innebär det att möjligheterna att specificera en tydlig målgrupp även finns på Instagram.

Vi hjälper dig att

 • Skräddarsy en egen Instagram-strategi och skapa annonser
 • Nå dina mål, d.v.s: driva relevanta besökare till din sajt eller stanna kvar på Instagram och öka engagemang kring dina bilder och filmer.
 • Använda relevant intresse- och geografi-targeting
 • Arbeta med A/B testing i en konverteringsoptimerings process
 • Kontinuerligt optimera dina kampanjer kring viktiga KPI:er
Linkedin Ads

LinkedIn

Det professionella nätverket.

LinkedIn är plattformen där du når dina målgrupper i en professionell miljö. Den största fördelen med LinkedIn är deras audience targeting. Här kan du vara väldigt specifik när du skapar din målgrupp och använda dig av exempelvis Jobbtitel, Företagsnamn, Utbildning, Erfarenhet, Bransch och mycket mer. Det finns också goda möjligheter till att använda Account Based Marketing då LinkedIn har gjort det lätt att ladda upp företagslistor och använda dessa i targeting-strategin. Du kan även vända dig direkt till din målgrupp via Message Ads där du skickar riktade, personliga meddelanden till dina potentiella leads.

Vi hjälper dig att:

 • Skräddarsy en LinkedIn-strategi och skapa annonser
 • Identifiera relevanta målgrupper och driva dessa till din sajt
 • Arbeta med A/B testing i en konverteringsoptimerings process
 • Kontinuerligt optimera dina kampanjer kring viktiga KPI:er
 • Analysera vilka som besöker din sajt såsom företag, bransch, jobbtitel, arbetsroll med mera.
Pinterest

Pinterest

Nå kunder i början av kundresan.

Pinterest befinner sig precis som YouTube, på gränsen mellan Sociala Medier och Sökmotor. På Pinterest läggs stor vikt på det visuella materialet, men också på att skapa ett värde för kunden. Användarna på Pinterest letar inspiration och är öppna för nya idéer och har som avsikt att hitta saker på Pinterest. De överväger aktivt vad man ska göra eller köpa härnäst. Därför kan du som annonsör och företag vara säker på när du syns på Pinterest är sannolikheten stor att du träffar kunden tidigt i dess kundresa och att det finns ett intresse för dina produkter eller tjänster. Detta ger möjligheter att i ett tidigt skede av kundresan börja bearbeta kunden. Precis som på Facebook och Instagram kan man nå personer som intresserar sig för ett visst intresse, men detta kombineras också med specifika sökord. Precis som på de andra plattformarna kan du också nå personer genom remarketing-kampanjer.

Vi hjälper dig att:

 • Skräddarsy en Pinterest-strategi, både betald och organisk, samt skapa annonser
 • Driva relevanta besökare till din sajt
 • Analysera och identifiera relevanta intressegrupper samt söktermer
 • Skapa audiences utefter specifika intressen eller beteenden
 • Optimera dina kampanjer efter mål och KPI:er
 • Stötta i framtagandet av visuellt material lämpligt för Pinterest
Remarketing

Remarketing

Engagera en högkvalificerad målgrupp.

Alla våra digitala marknadsföringsinsatser, inom e-handel och leads generation, innehåller någon form av remarketing-strategi. Vi hjälper dig att kvalificera och segmentera dina befintliga besökare i olika listor som bygger på deras engagemang på dina digitala plattformar. Varje målgrupp får sedan en egen strategi med tydliga mål. Våra remarketingmetoder kan använda fasta annonser och/eller dynamiska annonser byggda från ditt produktflöde. Målet är alltid att maximera våra resultat som baseras på dina KPI:er i en datadriven optimeringsprocess.

Vi arbetar med metoder som respekterar besökarens privatliv genom att konfigurera hur annonserna visas.

Vi hjälper dig att

 • Maximera din konverteringsfrekvens med rätt remarketing strategi
 • Identifiera affärskritiska beteende och segmentera dina besökare i olika listor
 • Konfigurera rätt tracking för dina remarketing-insatser
 • Skapa, konfigurera och optimera produktflöden för dynamiska annonser

Våra experter hjälper dig att skräddarsy din strategi på sociala medier. Vi är specialister på både lokala och internationella kampanjer som bygger på flera plattformar. Utöver de vanliga plattformarna arbetar vi också med t.ex Pinterest och Snapchat i alla länder där deras tjänster är tillgängliga.

Kontakta våra experter
Kom Igång

Kontakta oss


Behöver du en audit?
En Action Plan eller Proof of Concept?

Beskriv gärna dina digitala utmaningar, så bokar vi in ett möte tillsammans för att hitta den bästa lösningen!